Vores Mission
Engagere cirka 180.000 børn i 2.030 Lommeskove inden 2030
2030skov har erfaret, at netop en bynær skov ofte er startpunktet for naturdannelse i et lokalsamfund. Begejstringen for skoven er enorm, den lille skov er nem at forstå og forholde sig til og det hele leder til yderligere engagement og handling. Resultatet er involvering af flere i lokalområdet.
Lommeskoven er katalysatoren til naturforståelse i lokalsamfundet, hvilket forhåbentlig leder til mere brug og beskyttelse af de store naturområder. Omvendt, fordi vi planter relativt småt inde i byen, og ikke store skove, er det meget begrænset, hvad vi gør for rødlistede arter.
Alene når vi ikke målet i 2030 og frem. Derfor samarbejder vi med alt fra andre lignende organisationer, kommuner, virksomheder og frivillige fra de grønne bevægelser såsom Grønne Nabofællesskaber. Partnerskaber er og bliver vejen frem.
I 2030skov planter vi lommeskove sammen med børn og lokalsamfund i hele Danmark, fordi vi tror på naturen og mennesker. Vi sætter frø, der spirer til naturglæde, optimisme om menneskeheden og fælles handlekraft.
Frem mod 2030 etablerer vi 2.030 lommeskove med op til 35 arter af hjemmehørende danske træer og buske ved landets skoler. Vi gør det ikke af frygt for morgendagen, men for at fejre livet, naturen og børns naturlige nysgerrighed.
Elever der selv planter en lommeskov, tager naturen ind i deres hverdag. Lommeskoven bliver et levende læringsrum, hvor børn og voksne (gen)opdager naturens mirakler, fællesskaber styrkes, og optimismen blomstrer.
2030skov tror på, mennesker og natur kan vokse sammen – understøttet af teknologiske fremskridt. Lommeskovene er ikke kun naturprojekter, men frø til bedre naturdannelse og større omsorg for naturen.
Børn får et aktivt forhold til naturen, når den er tæt på deres hverdag – dét kalder vi nærhedsprincippet. Lommeskovene placeres direkte på skolerne eller tæt ved i samarbejde med kommuner, virksomheder og lokale foreninger, hvor de styrker biodiversitet, forbedrer luftkvalitet og øger mental sundhed.
Naturkorridorer er vores fokus på længere sigt: Lommeskovene kan netop være med til at bygge bro mellem byer og større naturområder. Både ved at skabe en bevægelse såvel direkte via de mange små bynære skove.
Skolernes rolle er enkel: De skal blot stille eleverne til rådighed. Afhængigt af skolens ressourcer og overskud, kan de også vælge at bruge lommeskoven aktivt i undervisningen, eller deltage i praktiske opgaver før og efter plantningen – på skolens præmisser.
Skolerne har travlt. Derfor har vi udviklet et simpelt koncept, hvor skolerne kun behøver at stille elever til rådighed. Hvis tid og ressourcer tillader det, kan skolerne bruge lommeskoven som en aktiv del af både den teoretiske og praktiske undervisning.
Skoven kan sagtens stå alene, hvorfor skolen kan benytte lommeskoven til undervisningen 5, 15 ja selv 25 år senere.
Hvem samarbejder vi med? Kommuner og skoler er vores primære partnere, fordi de er naturlige samlingspunkter i lokalsamfundet. Vi samarbejder dog også med diverse virksomheder, organisationer og fonde, som ønsker at støtte og deltage i naturdannelse gennem lommeskove.
Vi har et særligt tæt samarbejde med Grønne Nabofællesskaber, da lommeskovene netop er et naturligt samlingspunkt, som styrker fællesskab, naturdannelse og lokal handlekraft.
Formål
Vi styrker naturdannelse og optimisme ved at plante artsrige bynære lommeskove, som børn og lokalsamfund får stærkt ejerskab til.
Mission
Alle børn skal have mulighed for at få et nært forhold til naturen i deres skoletid. Derfor planter vi 2.030 lommeskove på eller tæt ved skoler.
Vision
I 2030 har vores 2.030 lommeskove skabt lokale fællesskaber og øget optimisme. Dette har skabt et socialt tipping point, som styrker naturdannelse, brug og beskyttelse af naturen i synergi med menneskers liv og udvikling.
Lommeskove tager inspiration fra Miywaki metoden. Vi har tilpasset den til en dansk kontekst alt sammen med det fokus at give de bedste betingelser for danske hjemmehørende arter i byområder og sætte naturforståelse og -nysgerrighed hos børn og voksne øverst.
Vi er alle ildsjæle, som prøver at accelerere den grønne omstilling via bynære Lommeskove
Igangsætter med markedsførings, salgs og it-baggrund
Benjamin
Projektansvarlig for Jylland
Biokemiker som skaber store netværk og virkekraft
Bent
Repræsentant fra Grønne Nabofællesskaber
Pædagog og naturdigter
Anders
Kommunikationsansvarlig
Kommunikationsuddannet havementor med lang erfaring i praktisk og teoretisk økologi
Signe
Projektansvarlig for Sjælland