Ansøg om at få en Lommeskov til jeres skole​

Uanset om du har plads på skolens egen grund eller ej, kan du ansøge om at få en Lommeskov, som plantes af skolens børn.

Hvorfor arbejder 2030skov med Lommeskove?​

Naturen skal helt tæt på mennesker, da vi tror på, det leder til forøget naturnysgerrighed. Nej, Lommeskove er nødvendigvis ikke ‘rigtig’ natur, men det er heller ikke formålet. 

Formålet med Lommeskovene er at skabe og styrke den grønne bevægelse.

Skoler er ofte det centrale samlingspunkt i lokalmiljøet, da skolen samler mennesker på kryds og tværs. Børnene er vores fremtid, og på plantedage oplever vi næsten hver gang børn fortælle, det er første gang, de prøver at grave i jord. Dét, og meget mere, motiverer os til at gøre en forskel sammen.

Du kan læse endnu mere om motivationen bag vores arbejde her

Hvad kan skolen få hjælp til?

2030skov hjælper jer med alt fra facilitering, undervisning og selve plantningen. I skal blot stille med børn. Finansiering kan vi også hjælpe jer med, hvis dette er en udfordring.

Skolens ansvarsrolle 

Tid, ved vi godt, er en mangelvare for de danske folkeskoler. Derfor har vi prøvet at lave et køreklart koncept, hvor alt skolen skal stille med er børn. Har I overskud, opfordrer vi absolut lærerne til at bruge Lommeskoven aktivt i undervisningen både før og efter plantedagen.

Børnene er samlingspunktet i lokalområdet

Børnenes naturforståelse og lokalområdets involvering kommer først i vores arbejde, da vi tror på, det accelererer den grønne omstilling. 

For at facilitere det bedst muligt, har vi udviklet 3 skovworkshops, som skolebørn nemt kan kobles på: 

  1. Forberedelse
    kendskab til områdets eksisterende planter, hvilke træer og buske vi skal plante, børnene laver sit eget skovdesign og navngiver Lommeskoven
  2. Plantedagen
    hvor børnene sætter træer samt buske i jorden og indvier skoven sammen med forældre
  3. vedligehold og dataindsamling
    hvor børnene genbesøger skoven, fjerner ukrudt, laver dataindsamling og forhåbentlig kan observere spændende insekter samt dyr

Du har sikkert flere spørgsmål, men det tager vi bare hen af vejen. 

Ansøg derfor nu hvis du ønsker at få en Lommeskov helt tæt på jeres skole.

Ansøg nu

Hvad ønsker du/i hjælp til?

Få en 2030Skov