Blog / 100 år gammel skov vokset på 10 år

100 år gammel skov vokset på 10 år

100 år gammel skov på 10 år
Hvordan kan man vokse en 100 år gammel skov på 10 år? Miyawaki metoden er svaret. En metode som sikrer de allerbedste betingelser for en 100% naturlig og urørt skov efter 2 år. Man hjælper med andre ord skoven på vej, og herefter lader man den passe sig selv.

Ja, det lyder helt utopisk, men tests viser, at Miyawaki metoden vækster 10 gange mere end konventionelle skove. Især de første 10-20 år.

Kan træer redde klimaet?

Ja, og nej. Det kræver massive områder med træer for at have en reel effekt. Alligevel kan vi opnå en kæmpe CO2 reducerende effekt med den mængde land, vi allerede har til rådighed. NASA har eksempelvis hjulpet med satellitbilleder, som viser potentialet for at plante skov på eksisterende områder. Yderligere i takt med, at forbruget af produkter fra dyr falder, får vi mere landjord til rådighed, hvor vi yderligere kan plante skov.

Stiger optaget af CO2, når mængden af CO2 i atmosfæren stiger?

Det korte svar er nej, omvendt kan vi kigge på unge planter som optager mere CO2, når niveauet stiger i atmosfæren, og gemmer en stor mængde af CO2’en i jorden. Her er Miyawaki metoden ekstra genial, da hele 3 planter sættes per kvadratmeter. Med andre ord har vi en springfarlig kombination, hvilket giver grobund for et signifikant optag af drivhusgassen.

Træer optager CO2, og kan gøre en stor forskel for klimaet, ja, men kan ikke stå alene i forhold til såkaldt carbon capture. Vi har stadig brug for at sænke vores udledninger og på samme tid investerer i teknologier, som kan suge CO2 ud af atmosfæren. Derfor giver det også mening at hoppe videre til Miyawaki metodens allervigste argument: Biodiversitet.

Biodiversiteten er humlen af det hele

2030skove baseret på Miyawaki metoden sikrer en ekstrem høj biodiversitet. Metoden kan faktisk laves helt ned på 16m2, hvor der som minimum skal være hele 25 forskellige arter. Ved større Miyawaki skove ser man ofte 35+ arter. Årsagen til det er, at en ægte skov er delt op i 4 lag, hvorfor hvert lag naturligvis skal dækkes med dertilhørende planter.

Sagt på en anden måde får man altså en biodiversitetsskov, hvilket absolut er det største salgsargument for at lave skove baseret på denne metode. Klimakrisen er en stor udfordring, ja, men ligeså stor er biodiversitetskrisen, som truer menneskehedens eksistens.

Vil du også gerne gøre en forskel på klima og biodiversitet?

Så er der heldigvis en masse gode tiltag, du kan støtte. Én af tiltagene er naturligvis 2030skove, hvor vi har en mission om at plante 2.030 miyawaki skove inden 2030. Vi har brug for din hjælp, hvorfor du her kan lære, hvordan du får din egen skov.

Benjamin

Benjamin