Ordbog / Baghaveskov

Baghaveskov

“En skov i baghaven, det har jeg godt nok ikke lyst til.” Nej, det forstår vi egentlig godt, men heldigvis er der mere til det. Charlotte fra Hvidovre lavede faktisk sin egen vaskeægte baghaveskov, hvilket resulterede i en flot skov med en masse små, mellemstore såvel større planter. Faktisk modificerede hun Miyawaki Metoden, så den passede til hendes ønsker for haven. Eksempelvis tog hun nogle af de største træer væk, men udnyttede stadig de mange gode principper ved metoden.

Hvorfor giver det mening at få en skov i sin baghave?

Kort fortalt fordi vi har brug for det, men det er altså ikke det eneste årsag. Her får du nogle få gode argumenter for, hvorfor det også er relevant for dig:

  1. mental velvære stiger
  2. haven bliver sundere
  3. biodiversiteten stiger
  4. klimaet og miljøet takker dig
  5. vedligehold slipper du for

Ovenstående er blot nogle få gode pointer, men i virkeligheden afhænger det også af din smag. For os personligt hos 2030skov, betyder det meget, at vi går fra en ørken til natur. Natur som videnskabeligt bevist er sundere for os. Både hvad angår mentalitet men også fysisk sundhed. Et finsk studie viser, at børn, som er ude i naturen, har et stærkere immunforsvar, samt har mindre sandsynlighed for astma med mere.

Altså kan man også kalde baghaveskove for byskove, som hjælper bybørn med et stærkere immunforsvar. Naturen er fantastisk.

Overvejer du at få din egen baghaveskov?

16 kvadratmeter er dit minimum, så uanset hvor i landet du finder dig, kan du også få en 2030skov baseret på Miyawaki metoden. Derudover hjælper du også Danmark med at nå målet om 2.030 2030skove inden 2030.

Få en lommeskov