Ordbog / Lommeskov

Lommeskov

et billede af en mand ved navn Benjamin Eg som har lavet en Lommesko med en gravko i baggrunden

Lommeskove er endnu et navn baseret på Miyawaki metoden. Pointen er, at metoden kun kræver små 16 kvadratmeter. Hos 2030skov definerer vi en Lommeskov, når den er mellem 16-50 m2. Med andre ord kan man nærmest lave en skov hvorsomhelst, hvorfor Lommeskoven er meget passende. Den kan passe i en baghave, park, græsareal ja nærmest hvorsomhelst.

Byer er især meget udfordret, hvad angår varme i sommerhalvåret. Her er en Lommeskov genial, da man kan få et hurtigtvoksende grønt område, som efter få år giver både skygge, bedre luftkvalitet og velvære. Faktisk kan træer være med til at nedkøle byer helt op til 12 grader celcius!

Derudover inkluderes også en høj grad af artskonkurrence og mangfoldighed. Resultatet er en naturlig skov der vokser hurtigt – og fordi man skipper nogle naturlige langsommelige trin, kan man argumentere for, den bliver bliver op til 10 gange ældre end via konventionelle plantemetoder! – og det kræver meget lidt vedligeholdelse eller vanding.

I Kolding kan du finde Nordens første Lommeskov i en baghave hos en ejerforening (faktisk er det også Nordens første 2030skov / Miyawakiskov).

Allerstørste fordel ved en Lommeskov?

Børn! Ja, det er utrolig lige til at inddrage børn i processen med at plante skove af denne slags. Faktisk er børn ofte de bedste til at sætte planterne i jorden, da de er mere nænsomme end de voksne (-: Hos 2030skov anbefaler vi faktisk altid, at børn er med til at lave Lommeskovene. Børn er og bliver fremtidens natur- og klimaforkæmpere. Den eneste måde at sikre dem et godt forhold til naturen, er naturligvis at inkludere dem i alle aspekter af naturen.

Ønsker du din egen Lommeskov

Har du det mindste spørgsmål, kan du altid tage kontakt til os. Derudover har du mulighed for at få din egen 2030skov her. Vi har brug for din hjælp for at nå 2.030 Miyawaki skove inden 2030.

Se flere gode koncepter fra Miyawaki metoden

Baghaveskov

“En skov i baghaven, det har jeg godt nok ikke lyst til.” Nej, det forstår vi egentlig godt, men heldigvis er der mere til det. Charlotte fra Hvidovre lavede faktisk

Læs mere »

Gymnasieskov

Skoven her er igen som sådan ikke anderledes metodisk end de andre skove. Miyawakis forskning er stadig, hvad der ligger bag. Omvendt er gymnasieskoven anderledes på grund af det faktum,

Læs mere »

Lommeskov

Lommeskove er endnu et navn baseret på Miyawaki metoden. Pointen er, at metoden kun kræver små 16 kvadratmeter. Hos 2030skov definerer vi en Lommeskov, når den er mellem 16-50 m2.

Læs mere »

Skoleskov

Det smukke ved metoden er dens evne til at samle folk Skoleskov indebærer egentlig blot, at når en 2030skov laves, bliver 1 eller flere skoleklasser tilknyttet. Effekterne af dette er

Læs mere »

Få en 2030Skov